Το Μέλι Ελάτης & Ανθέων συλλέγεται στα ελατοσκέπαστα όρη της Ευρυτανίας, Ναυπακτίας και Παναιτωλικού όρους.
Στις ίδιες περιοχές, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κάθε χρονιά, η βιολογική αξία του μελιού ελάτης διαφοροποιείται από την βοτανική προέλευσή του και την ποσότητα του μελιτώματος της ελάτης που περιέχει. Έτσι διαφοροποιείται και χαρακτηρίζεται σε Μέλι Ελάτης & Ανθέων και Μέλι Ελάτης & Βότανα (PREMIUM)
Η παραγωγή απαιτεί ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, με περιόδους σχεδόν μηδενικής παραγωγής και γι’αυτό το λόγο υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στην τιμή του από έτος σε έτος.
Το Μέλι ελάτης έχει χρώμα βαθύ κόκκινο έως σχεδόν μαύρο, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό άρωμα και ευχάριστη γεύση που το κάνουν να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Δεν κρυσταλλώνει και όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του τόσο μεγαλύτερη η αντιοξειδωτική δράση του.
Είναι ένα από τα πιο ποιοτικά και γευστικά μέλια της Ελλάδας, με τεράστια βιολογική αξία και ζήτηση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.